2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim Sürecine ilişkin Sınav Güvenliği Hakkında Uyulması Gereken Hususlar

Değerli öğrencilerimiz,

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim Sürecine ilişkin ekte sunulan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 31.03.2023 tarih ve E-75850160-104.01.01.01-23957 sayılı yazısı ile Üniversitemizin 31.03.2023 tarih ve 7/1-2 sayılı Senato Kararı gereği ara sınavların (vize)“şeffaflık  ve  denetlenebilirlik"  ilkesi  esas  alınarak  uzaktan  öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına karar verilmişti.

Bu kapsamda, Ara sınavlar 17.04.2023 tarihinden itibaren Üniversitemizde Güvenli Sınav Uygulaması ile gerçekleştirilecek olup aşağıda detayları verilen hususlara dikkat edilmesi önemle rica olunur.

• Ara sınavlar sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla yapılacaktır.
  • Bilgisayarların kamera desteğinin bulunması gerekir ve kamerasını açmayan öğrenci sınava giremeyecektir.
  • İmkanı olmayan öğrencilerimiz; Üniversitemiz bilgisayar laboratuvarını kullanabileceklerdir.
  • Ayrıca Güvenli Sınav Uygulaması gereği, öğrencilerimizin cep telefonlarına gönderilecek linke tıklanarak cep telefonu kamerası açılacaktır. Sınav esnasında öğrenci, kendisinin ve ekranın görüneceği şekilde telefonunu, telefon tutacağı ile sabitleyecektir.

*** Webcam açarak sınav yapma hakkında bir rehber video hazırlanmış olup, ilgili rehber video aşağıda yer almaktadır.

Video: